اندرویدموبایل

بهترین نسخه های اندروید کدامند؟

اندروید که برای اولین بار در سال 2008 منتشر شد،هنوز یک سیستم عامل نسبتا جوان به حساب می آید.با این وجود ، با گذشت چند سال از بروزرسانی های متعدد ، نسخه های اندرویدی زیادی برای بررسی وجود دارد بعضی بهتر از دیگران بودند، بنابراین بیایید 10تا از بهترین ها را رتبه بندی کنیم و ببینیم بهترین نسخه های اندروید کدامند؟

لوگوی همه ی نسخه های اندروید
اسامی و لوگو های نسخه های اندروید از 1.5 تا اندروید 10

معیارهای رتبه بندی:

من به عنوان یک کاربر قدیمی اندروید که به اندروید 1.5 برمی گردد.به عنوان کسی که تجربه بسیار نزدیکی با اندروید دارد،باید بگویم اندروید مسایل را پیچیده می کند.تجربه ای که در استفاده از اندروید روی گوشی های پیکسل داشتم،بسیار متفاوت از همان نسخه روی موبایل های سامسونگ بود.

من این رده بندی را بر اساس کامل ترین و بهترین ویژگی ها انجام ندادم،چون احتمالا در این صورت نگاه ها به سمت جدیدترین نسخه ها می رود.ترجیح میدهم رده بندی بر اساس تاثیر آن نسخه بر روی کل پلتفرم باشد.

آیا احتمالاً با لیست من کاملاً موافقید؟ جواب منفی است! بیایید شروع کنیم.

شماره 10: اندروید 5.0 آب نبات چوبی (Lollipop)

اندروید آبنبات چوبی
نمایی از اندروید 5

بیایید از پایین لیست با یک نسخه جنجالی اندروید شروع کنیم. اندروید 5.0 لالی پاپ که در سال 2014 منتشر شد،اولین طعم “طراحی مواد” را به ما داد.

در حالی که آبنبات چوبی در عملکرد عالی به نظر می رسید،با مشکل روبرو شد.مدیریت حافظه در بسیاری از دستگاه ها خوب کار نمی کرد و باعث می شد برنامه ها در پس زمینه بدون دلیل بسته شوند.همچنین مشکلات زیادی در عملکرد سیستم نوتیفیکیشن وجود داشت.

آب نبات چوبی برای آینده اندروید بسیار مهم بود اما سکسکه های زیادی داشت!

شماره 9: اندروید 6.0 مارشمالو

تنظیمات اندروید 6
بخشی از نمای اندروید مارشمالو

در مورد مشکل صحبت کردیم،بیایید در مورد نسخه ای صحبت کنیم که بسیاری از مشکلات آب نبات چوبی را رفع کرد.اندروید 6.0 یا مارشمالو.مارشمالو سرو صدای نسخه های دیگر را نداشت اما بطور نامحسوسی مهم بود.

اندروید مارشمالو تغییر عمده ای در نحوه رسیدگی به دسترسی های اعطا شده به برنامه های نصبی ایجاد کرد.شما در این نسخه برای اولین بار امکان اعطا یا عدم دسترسی ها به برنامه مورد نصب خود را داشتید. به عنوان مثال به یک برنامه اجازه دسترسی به فایل های خود را می دهید،اما اجازه دسترسی به مخاطبین خود را نه.

شماره 8: اندروید 7.0-7.1 نوقا

اندروید نوقا که یک بروزرسانی اصلاحی بود در سال 2016 منتشر شد.در این نسخه که روی طراحی ظاهری آن به شکل خاصی کار شده بود،شما یک اندروید زیبا از نظر ظاهری را شاهد بودید.

بالاخره اندروید در این نسخه قابلیت Split Screen (تقسیم صفحه نمایش) را بطور استاندارد قرار داده بود.در نسخه های قبلی کاربران باید روش های خودشان مانند نصب اپلیکیشن مخصوص را انجام می دادند.همچنین در مارشمالو قابلیت Doze که برای مصرف کمتر باطری بود کمی بهتر کار می کرد.

منوی اندروید نوقا
اندروید نوقا

شاید بزرگترین چیزی که اندروید نوقا با خودش آورد،دستیار گوگل بود.این نسخه روی اولین گوشی پیکسل گوگل راه اندازی شد و کاملا با دستگاه سازگار بود.هم اکنون دستیار گوگل بطور پیشفرض روی تمام دستگاه های اندرویدی ارائه می شود.

شماره 7: اندروید 9 پای

اندوید 9 پای

وقتی اندروید پای در سال 2018 منتشر شد،واکنش ها نسبت به آن متفاوت بود.برای اولین بار اندروید دکمه ی Recents و Overview را نداشت.بجای آن یک دکمه کوچک متنی روی صفحه برای آن تعبیه شده بود.

در حالی که این نسخه نیمه کاره خیلی زود با نسخه 10 جایگزین شد،برخی از ویژگی های کمک کننده آن برای رضایت کاربران ماندگاری بیشتری داشتند،مانند هوش مصنوعی که برای تنظیم نور صفحه و مصرف باطری در نظر گرفته شده بود.

بخش بزرگ پیشرفت اندروید پای مربوط به امنیت بود.اندروید کنترل بهتری نسبت به دسترسی برنامه های نصبی به دوربین و میکروفون شما داشت.

شماره 6: اندروید 2.0-2.1 نان خامه‌ای (Eclair)

اندروید 2
منوی اندروید نان خامه ای

قدیمی ترین نسخه این لیست یعنی اندروید 2.0 نان خامه ای در سال 2009 و فقط 6 هفته پس از اندروید 1.6 منتشر شد که یک بروزرسانی بزرگ برای نسخه قبلی بود.

نان خامه ای،ویژگی های زیادی که امروز وجود آنها را لازم می دانیم معرفی کرد،والپیپرهای زنده، نشان دادن حرکت کاربر در گوگل مپ،تبدیل گفتار به متن و حتی قابلیت زوم در عکس!بله اندروید در ابتدا قابلیت زوم کردن نداشت!

اگر شما در آن زمان کاربر اندروید بودید،حتما این آپدیت را به یاد دارید!من هنوز به یاد دارم وقتی که گوشی HTC Eris خودم را بروزرسانی کردم و قابلیت پیمایش گوگل مپ را دیدم چه حسی داشتم!مانند تغییر بزرگی در زندگی بود!آیا شما می توانید از موبایل خود بدون زوم کردن استفاده کنید؟

شماره 5: اندروید 4.1-4.3 آب نبات ژله ای (Jelly Bean)

اندروید آب نبات ژله ای
اندروید 4.1 روی موبایل نکسوس

اندروید آب نبات ژله ای دارای سه بروزرسانی از سال 2012 تا 2013 بود که همه ی آنها در جهت بهبود عملکرد بود.یکی از قابل توجه ترین ویژگی های آب نبات ژله ای آوردن منوی تنظیمات سریع بود که تقریبا در همه ی دستگاه ها به طور پیشفرض وجود داشت.آب نبات چوبی همچنین اولین تجربه ی پروژه ی Google Now از زمان نیمه کاره رها شدن این پروژه بود.میزان اطلاعات پیشبینی کننده که می توانست به شما بدهد در آن زمان باورنکردنی بود،اما در نهایت با دستیار گوگل جایگزین شد.

یکی دیگر از ویژگی های جالب آب نبات ژله ای دسترسی به ابزارهای مفید مانند دوربین بدون نیاز به بازکردن قفل صفحه نمایش بود.

شماره 4: اندروید 4.4 کیت کت

در سال 2013 اندروید نخستین نسخه ای که با اسم برند بود را منتشر کرد.این اولین نسخه اندروید بود که دارای یک نوار وضعیت شفاف در بالای صفحه اصلی بود.همچنین علامت سوئیچ به آیکون های تک رنگ را در نوار وضعیت مشخص کرده است که در این حالت سفید بود. این تغییرات زیبایی شناختی کوچک باعث شده تا قسمت اعلان ها بسیار تمیزتر به نظر برسد.

منوی اندروید کیت کت
فضای کاربری اندروید 4.4

بسیاری از طرفداران اندروید ممکن اندروید کیت کت روی نکسوس 5 را به یاد داشته باشند.نکسوس 5 محبوب ترین موبایلی است که تا به حال گوگل روانه بازار کرده است.این یک پیوند عالی بین نرم افزار و سخت افزار بود.

 

شماره 3: اندروید 10

اندروید 10
منوی اندروید 10 روی گوشی Motorola

اندروید 10 که در سال 2019 منتشر شد ، اولین نسخه ای بود که نام مستعار دسر را حذف کرد. این نشان می داد که گوگل امیدوار است که اندروید را در جهت “بالغ” تر قرار دهد.

محسوس ترین تغییر در اندروید 10 ، پیمایش اشاره در حالت تمام صفحه بود. Android Pie انتقال را از نوار پیمایش و دکمه ها آغاز کرد ، اما Android 10 کاملاً متوجه شد. برای اولین بار ، اندروید دکمه های “Home” و “Back” را نداشت.

اندروید 10 از ویژگی های بسیاری برخوردار بود ، اما یکی دیگر از موارد مهم ، کنترل بهتر دسترسی ها بود. سرانجام کاربران کنترل بیشتری در مورد اینکه کدام برنامه ها می توانند به مکان آنها دسترسی داشته باشند ، بدست آوردند. این همان چیزی است که گوگل در سال های اخیر کاملاً روی آن کار کرده است.

شماره 2: اندروید 8.0-8.1 Oreo

اندروید اوریو
منوی اندروید 8

اندروید اوریو که در سال 2017 منتشر شد ، تغییر گسترده ای در طراحی ایجاد نکرد ، اما یکی از پایدارترین و تصفیه شده ترین نسخه های سیستم عامل بود. این دومین بار بود که گوگل از نام تجاری برای نام مستعار نسخه استفاده می کرد.

شاید یکی از راحت ترین ویژگی های موجود در اندروید Password Autofill باشد. درست مانند مرورگر Chrome ، Android می تواند ورود شما را برای برنامه ها بخاطر بسپارد ، به همین دلیل استفاده از برنامه ها و راه اندازی دستگاه های جدید به شدت آسان تر می شود.

شماره 1: اندروید 4.0 بستنی حصیری (Ice Cream Sandwich)

رابط کاربری اندروید 4.0
اندروید 4.0 یا بستنی حصیری

اندروید 4.0 در سال 2011 منتشر شد و طرفداران سخت اندروید آن را به عنوان یک معامله بسیار بزرگ به خاطر می آورند. این اولین باری بود که اندروید به لطف رئیس طراحی تازه استخدام شده ماتیاس دوارته واقعاً شبیه یک سیستم عامل مدرن به نظر می رسید.

اندروید 3.0 که فقط برای تبلت ها بود قابلیتی به نام Holo Ui داشت،بستنی حصیری این ویژگی را بهینه سازی کرد و برای موبایل ها آورد.در این نسخه اعلان ها بهینه تر شده بود و همینطور قابلیت باز کردن قفل از طریق چهره (Face Unlock) به عنوان یک پیشرفت امنیتی آورده شد.

واقعاً نمی توان به اندازه کافی تأکید کرد که تاثیر رابط کاربری Holo برای اندروید چقدر بود. قبل از آن ، اندروید واقعاً زبان طراحی نداشت. بسیار ابتدایی بود و به نظر می رسید مانند چیزی است که برای توسعه دهندگان طراحی شده است. بستنی حصیری سرانجام استفاده از آن را دوستانه تر جلوه داد.

اندروید 4.0 بر روی گوشی Nexsus راه اندازی شد و با ویدیوی تبلیغاتی معرفی شد.در این زمان بود که گوگل حس می کرد اندروید رشد کرده است و آن را به عنوان یک سیستم عامل اصلی جدی می گیرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *