علمیگوناگون

نیکولا تسلا که بود؟نابغه یا کلاهبردار؟

تسلا درفرهنگ عامه

از نیکولا تسلا به عنوان یک مخترع بزرگ و یاد می شود.بسیاری می گویند اگر منابع مالی مورد نظر او برای انجام تحقیقاتش تامین می شد یا اگر ادیسون با او دشمنی نمیکرد،جهان امروز متفاوت بود.اما واقعا نیکولا تسلا که بود؟نابغه یا کلاهبردار؟

در یکی از صحنه های مورد علاقه من در مجموعه تلویزیونی The Big Bang Theory آمریکا ، شلدون کوپر و دوست دخترش امی در حال بازی حدس زدن “من کیستم؟” وقتی امی سرنخ “او شلدون کوپر یک مرد فقیر است” را ارائه می دهد ، شلدون بلافاصله حدس می زند: “اوه ، تسلا”

این یک یادآوری جذاب از معنای تسلا در حال حاضر است. هنگامی که ایلان ماسک اتومبیل الکتریکی خود را تسلا خواند که قصد خرید این داستان تسلا را نیز داشت. ما تسلا را انسانی تصور می کنیم که آینده ما را برای ما اختراع کرده است.

او نابغه فراموش شده ای است که اختراعاتش دنیای مدرن را ساخته است. هنگامی که موشک SpaceX ماسک در مسیری که از مسیر مدار مریخ عبور می کرد یک رودستر تسلا را به فضا شلیک کرد ، این تلاشی برای تبدیل شدن به بخشی از آینده بود که یک قرن پیش نیکولا تسلا قول داده بود.

با وجود تصویرسازی مداوم از تسلا به عنوان یک چشم انداز فراموش شده تسلا در واقع سهم زیادی در فرهنگ مدرن دارد. او به عنوان فردی جلوتر از زمان خودش که اختراعاتش دنیای مدرن را ساخته ، به تصویر کشیده شده است.

تسلا جلوتر از زمان خود

او سیستم جریان متناوب توزیع برق را اختراع کرد. او در انتقال بی سی امواج یا وایرلس از مارکونی جلوتر بود. برنامه های او برای توزیع رایگان برق می توانست جهان را متحول کند،اگر سرمایه گذاران دوشاخه او را از برق نمی کشیدند!

اما بسیاری از آنچه فکر می کنیم در مورد نیکولا تسلا می دانیم فانتزی است و غالباً در مورد آن بیشتر از چیزی که واقعا وجود داشته می گویند. خود تسلا مطمئناً در ترویج بسیاری از افسانه های مربوط به او که امروزه نیز رواج دارد نقش زیادی داشت.

اما جای سال است که بپرسیم چرا اسطوره تسلا در پایان قرن نوزدهم بسیار جذاب بوده است – و چرا اینقدر قدرت خود را حفظ کرده است تا اکنون ما را مجذوب خود کند.

نیکولا تسلا که بود؟نابغه یا کلاهبردار؟

متولد نیمه شب 9 ژوئیه 1856.طبق روایات خانوادگی با طوفان و رعد و برق – در دهکده ای کوچک در مرزهای شرقی امپراطوری اتریش، ممکن است آینده تسلا به عنوان مخترع خیلی امیدوار کننده به نظر نرسد.اما حتی در شهر کوچک گوسپیچ که وی بزرگ شد ، شاخکهای پیشرفت تکنولوژی در حال گسترش بود.

تسلا شیفتگی خود را با اختراع و چیز های الکتریکی را به کسانی که سال های شکل گیری پیش بینی کرد. او اولین آزمایش های الکتریکی خود را در مدرسه در کارلوواچ دید. وی برای تحصیل در مدرسه پلی تکنیک در گراتس برای اولین بار با دینام Gramme روبرو شد و بلافاصله (حداقل طبق خاطرات او) حدس و گمان در مورد چگونگی سازگاری آن برای کار با جریان متناوب را آغاز کرد.

حتی با اینکه او قبل از اتمام دوره تحصیلات خود از پلی تکنیک خارج شد ، تسلا تحصیلات فنی مهندسی برق را بدست آورده بود که باعث می شود وی در صنایع رو به رشد برق بسیار استخدام شود. تا سال 1882 او در پاریس بود ، و برای توماس ادیسون کار می کرد.

دهه 1880

با آغاز دهه 1880 ، شرکت های ادیسون در حال گسترش به اروپا بودند و به دنبال مردان جوانی مانند تسلا بودند. این نوید کار برای ادیسون بود که تسلا را به آمریکا نیز کشاند ، هرچند که در پایان او فقط چند ماه در کارخانه ماشین سازی ادیسون در نیویورک مشغول به کار شد تا خودش را راه بیندازد. روابط تسلا با ادیسون اغلب به عنوان یک رقابت شدید نشان داده می شود.

واقعیت این است که در حالی که تسلا چیزهای زیادی از ادیسون در مورد اهمیت نمایش و ارتقا خود برای تجارت اختراع آموخت ، آنها پس از ترک شغل ادیسون با آنها ارتباط نسبتاً کمی داشتند.

آنها مطمئناً در طرف مقابل نبرد سخت سیستم ها بین مروج سیستم های جریان مستقیم مانند ادیسون و طرفداران جریان متناوب بودند. اما این نبرد تا حد زیادی قبل از تبدیل شدن شخصیت مهم تسلا به پایان رسیده بود. رقیب اصلی ادیسون در آن نبرد جورج وستینگهاوس بود.

تنها پس از سخنرانی وی در انستیتوی مهندسی برق آمریكا در سال 1888 بود كه تسلا شروع به معروف شدن كرد. وی در آنجا موتورهای متناوب را که چندین سال برای تکمیل آنها کار می کرد ، معرفی کرد. عملکرد وی به اندازه کافی چشمگیر بود تا وستینگهاوس بتواند حق ثبت اختراع خود را بخرد و به او شغلی برای پیشرفت بیشتر موتورها پیشنهاد دهد.

اما این یک سخنرانی دیگر در کالج کلمبیا در نیویورک در سال 1891 بود و به دنبال آن سخنرانی های پیروزمندانه ای در لندن و پاریس برگزار شد که تسلا را به شهرت رساند. در این سخنرانی ها او با استفاده از ترانسفورماتور نوسانی تازه تاسیس شده خود (سیم پیچ تسلا)،طرح های خود را برای روشنایی بی سیم نشان داد.

ایده های عجیب و غریب

گزارش هایی از نمایش های پر زرق و برق که در آن تسلا با نگه داشتن لوله هایی از چراغ های درخشان در هر دست دور صحنه می رفت ، تصورات مردمی را به خود جلب کرد. آنها او را به یک چهره عمومی تبدیل کردند. چاپ داستان در مورد تسلا و اختراعات او روش خوبی برای فروش روزنامه بود و تسلا از تحسین و تحسین سخنان خود ابراز تأسف کرد.

دهه 1890 اوج شکوفایی حرفه ای تسلا بود. شاید او واقعاً ایده زیادی در برنامه های بلند پروازانه تولید انرژی برق از آبشار نیاگارا نداشته باشد، اما این مانع از این نمی شود که روزنامه ها درمورد او داستان را بیان کنند. او مرد آینده بود.

هنگامی که وستینگهاوس در سال 1893 قرارداد تأمین برق نمایشگاه کلمبیان در شیکاگو را به دست آورد ، از ارتباط او با تسلا صحبت های زیادی شد. او حتی نمایشگاه اختصاصی خود را در ساختمان برق داشت.

نیکولا تسلا؛نابغه یا کلاهبردار؟

مشکلات با سایر دانشمندان

هنگامی که مارکونی از اختراع تلگرافی بی سیم خود (رادیو) خبر داد، تسلا به روزنامه ها گفت که این اختراع هرگز کار نخواهد بود. و در هر صورت او می تواند همه این کارها را بهتر انجام دهد.

در واقع تسلا برنامه های بسیار بلند پروازانه ای برای انتقال بی سیم نیروی الکتریکی داشت. برای توسعه این ایده ها بود که او ایستگاه تست خود را در کلورادو اسپرینگز در سال 1899 ساخت. او در پایان سال به نیویورک بازگشت و اعتقاد داشت که اکتشافاتش در آنجا آینده را دگرگون خواهد کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *