آموزش ورود به بایوس در مادربردهای مختلف

بایوس Bios یک تراشه رام می باشد که در همه مادربردها یافت می شود.با ورود به بایوس شما امکان دسترسی به ابتدایی ترین تنظیمات کامپیوتر خود را دارید.می توانید ترتیب بوت،زمان و تاریخ سیستم،انتخاب رمز برای ویندوز و حتی اورکلاک کردن سی پی یو را انجام دهید.در این پست با آموزش ورود به بایوس در مادربردهای مختلف با ما همراه باشید.
راه های ورود به بایوس
در کامپیوتر ها و لپ تاپهای قدیمی شما هنگام بوت شدن یا به اصطلاح “بالا آمدن” ویندوز می توانستید با نگه داشتن چند کلید ترکیبی به بایوس بروید،اما کامپیوتر های امروزی خیلی سریع بوت می شوند،بنابراین راه های راحت تری برای ورود به بایوس در آنها طراحی شده است.
نحوه ورود به بایوس در ویندوز 10
با کلید ترکیبی (Windows + I) به منوی Settings بروید.سپس در آنجا مسیر زیر را دنبال کنید:
Update & Security > Recovery و زیر گزینه Advanced Startup بر روی گزینه Restart now کلیک کنید.با این کار سیستم شما ریستارت می شود.
وقتی سیستم را با استفاده از منوی Advanced Startup ریستارت می کنید،قبل از بوت شدن،از شما می خواهد روش بوت را انتخاب کنید. در صفحه ای که باز می شود مسیر Troubleshoot > Advanced Options > UEFI Firmware Settings را رفته و روی ریستارت کلیک کنید.با این کار شما به بایوس UEFI ویندوز 10 منتقل می شوید.
ورود به بایوس در ویندوز 8 و 8.1
در ویندوز 8 ابتدا،کلید های Windows + C را همزمان فشار دهید و بعد روی Settings کلیک کنید.سپس در گوشه پایین سمت راست گزینه Change PC Settings را انتخاب کنید.در بخش PC Settings به تب General رفته و Restart Now را کلیک کنید.
در ویندوز 8.1 گزینه ها کمی تفاوت دارند.دو مرحله اول را مانند ویندوز 8 انجام دهید.پس از کلیک روی Change PC Settings در پنجره Settings گزینه Update and Recovery را در پایین صفحه انتخاب کرده سپس بهRecovery رفته و روی Restart Now کلیک کنید.
همچنین در منوی Shut Down دکمه Shift را نگه داشته و روی Restart کلیک کنید.بعد از این عمل،سیستم شما ریست می شود و روش های مختلف بوت شدن نمایش داده می شود.مانند ویندوز 10 مسیر Troubleshoot > Advanced Options > UEFI Firmware Settings را دنبال کنید و روی ریستارت کلیک کنید.
ورود به بایوس در ویندوز 7 و ویندوز های قدیمی تر
اگر از ویندوز های قدیمی تر مانند ویندوز 7 یا ویستا استفاده می کنید،مانند ویندوز های جدیدتر منویی برای ورود به بایوس وجود ندارد و باید از روش قدیمی استفاده کنید.یعنی باید منتظر بمانید و در لحظه درست کلید مناسب برای ورود به بایوس را فشار دهید.
تشخیص لحظه مناسب برای ورود به بایوس
لحظه مناسب برای فشردن دکمه بایوس و ورود به آن،زمانی بین روشن کردن سیستم(فشردن دکمه پاور روی کیس) و بالا آمدن ویندوز است.این زمان محدود است پس باید مقداری سریع باشید.هنگامی که پیام اجرای ویندوز نمایش داده می شود،دیگر نمی توانید وارد بایوس شوید.
در بعضی مواقع با نمایش یک پیام،لحظه مناسب برای فشردن دکمه به شما نشان داده خواهد شد.این پیام همچین پیامی “Press <Del> Key to Enter Setup” خواهد بود که دکمه مناسب برای ورود به بایوس را هم نشان خواهد داد.
اگر این پیام را مشاهده نکردید،به طور کلی لحظه مناسب زمانی است که قبل از راه اندازی سیستم عامل،لوگو سازنده را مشاهده کنید.برای از دست ندادن فرصت مناسب،بهتر است از قبل دکمه های مورد نظر را نگه دارید و تا هنگام ورود به بایوس رها نکنید.
دکمه های مناسب برای ورود به بایوس
کلیدهایی که معمولا برای این کار استفاده میشوند عبارتند از F1، F2، F10، Delete، Esc و کلیدهای ترکیبیای مانند Ctrl+Alt+Esc یا Ctrl+Alt+Delete اما این کلیدها در سیستمهای قدیمیتر متداول هستند.کلید یا کلیدهای صحیح برای ورود به بایوس به تولیدکننده مادربرد و مدل آن هم بستگی دارند.
دکمه های بایوس Acer
دکمه های معمول برای ورود به بایوس در مدل های جدید Acer کلیدهای F2 و Delete هستند.در مدلهای قدیمیتر نیز میتوانید با فشار دادن کلید F1 یا کلیدهای ترکیبی Ctrl + Alt + Esc به بایوس وارد شوید.
دکمه های بایوس Asus
مثل Acer معمولا کلید ورود به بایوس لپتاپهای Asus نیز کلید F2 میباشد.بسته به مدل مادربرد شما این کلید میتواند کلیدهای Delete یا Insert نیز باشد.کلید F10 هم در بعضی مدل های Asus عمل می کند.
دکمه های بایوس Dell
مدل های جدید Dell با فشردن کلید F2 به بایوس منتقل می شوند.در مدل های قدیمی تر کلید های F1،F12، Delete می توانند کاربردی باشند.در بعضی مدل ها نیز کلید F3 کارامد است.
در مدلهای خیلی قدیمیتر نیز کلیدهای ترکیبی Ctrl + Alt + Enter، Delete، Fn + Esc یا Fn + F1 برای ورود به بایوس تعبیه میشدند.
دکمه های بایوس HP
معمولا با فشردن کلید F10 یا Esc به بایوس اچ پی منتقل می شوید.در برخی از لپتاپهای HP نیز F1، F2، F6 و F11 کلیدهای تکی ورود به بایوس هستند.در تبلت کامپیوترهای HP نیز با استفاده از کلیدهای F10 و F12 میتوانید این کار را انجام دهید.
دکمه های بایوس Lenovo
با استفاده از کلیدهای F1 یا F2 شما میتوانید وارد بایوس لنوو شوید.در مدل های قدیمی لنوو نیز می توانید با کلید های ترکیبی Ctrl + Alt + F3 یا Ctrl + Alt + Insert یا Fn + F1 این کار را انجام دهید.
دکمه های بایوس MSI
اگر از مدل MSI استفاده می کنید،کلید ورود شما به بایوس دکمه Delete است.البته در بعضی مدلهای محدود از کلید F2 هم می توانید استفاده کنید.
دکمه های بایوس سونی
در لپتاپهای سونی شما میتوانید با کلیدهای F2 یا F3 وارد بایوس شوید.اگر روی کیبورد لپتاپ شما کلید ASSIST وجود دارد میتوانید با نگه داشتن آن،وارد بایوس شوید.