اخبار فناوری

6 واقعیت درباره اینترنت استارلینک که باید بدانید

همه ما ایلان ماسک را به عنوان یکی از برترین کارآفرینان فناوری در دنیا می شناسیم.از پی پال تا تسلا گرفته تا اسپیس ایکس. ماسک با تاسیس و پرورش شرکت های چند میلیارد دلاری بیگانه نیست.با آخرین فعالیت وی،استارلینک، ممکن است نتایج مشابهی را شاهد باشیم.اما،استارلینک چیست و آیا ما باید از آن هیجان زده شویم؟در این مقاله،ما برخی از حقایق در مورد استارلینک را بیان خواهیم کرد.بنابراین شما خواهید دانست که چه انتظاراتی باید از آن داشته باشید.

استارلینک قصد دارد دسترسی جهانی به اینترنت را فراهم کند و امیدوار است ارتباط قابل اعتمادی بین مناطق روستایی و شهری ایجاد کند. از آوریل سال گذشته،بیش از 1800 ماهواره مستقر شده اند که همه آنها برای مدار عملیاتی کم زمین(ارتفاع حدود 1000 کیلومتری یا کمتر از سطح زمین)طراحی شده اند.

10200 ماهواره دیگر قرار است در كنار 1800 موجود مدار،مستقر شوند.هنگامی که 12000 این ماهواره ها به مدار پایین زمین مورد نظر خود می رسند،استارلینک میتواند یک پوشش مستمر و جهانی را فراهم کند.

استارلینک با راکت های Falcon 9 خود در طول سال 2021 هر دو هفته 60 ماهواره جدید پرتاب می کند تا در نهایت به عدد هدف 12000 برسد.با این وجود پیش بینی می شود در صورت رشد موفقیت آمیز استارلینک به عنوان یک شرکت،این تعداد به بیش از 42000 ماهواره افزایش یابد.با ماهواره های بیشتر باید سرعت اینترنت بیشتر شود.

برخلاف ماهواره های سنتی،ماهواره های استارلینک برای برقراری ارتباط از طریق فناوری لیزر طراحی شده اند.با توجه به اینکه لیزرها می توانند با سرعت نور (300،000 کیلومتر بر ثانیه) حرکت کنند.این امر امکان ایجاد یک فرایند ارتباطی بسیار سریع را فراهم می کند که هدف آن برتری بر روش های قدیمی مخابراتی است.

6 واقعیت درباره اینترنت استارلینک که باید بدانید

این روش تا حدودی به اینترنت فیبر نوری،یکی دیگر از روش های فوق العاده سریع مخابراتی شباهت دارد.با این حال،اینترنت فیبر نوری به جای لیزر به پالس های نور متکی است.هر یک از ماهواره های استارلینک جداگانه با چهار ماهواره نزدیک کار خواهند کرد تا با استفاده از این فناوری ارتباطی محکم و قابل اعتماد ایجاد کنند.

استارلینک مدعی شده است که سرعت اینترنت این شرکت از 50 مگابایت در ثانیه تا 150 مگابایت در ثانیه است.در حالی که این روزها 50 مگابایت بر ثانیه بسیار غیر قابل توجه تلقی می شود،ادعای استارلینک در مورد رسیدن به 150 مگابایت در ثانیه باورنکردنی است.

با سرعت اینترنت 150 مگابایت در ثانیه،اساساً می توانید هر کاری را که می خواهید،بدون تأخیر،در چندین دستگاه همزمان انجام دهید.بنابراین،اگر استارلینک واقعاً بتواند سرعتی را به این میزان بالا ارائه دهد،بسیاری از افراد علاقه زیادی به این موضوع خواهند داشت.

6 واقعیت درباره اینترنت استارلینک که باید بدانید

ادعای 150 مگابایت بر ثانیه برای کسانی که به دنبال اینترنت فوق العاده سریع هستند شگفت انگیز است.همینطور کسانی که ارتباط ضعیفی در مناطق روستایی دریافت می کنند می توانند به سرعت بالایی دسترسی پیدا کنند. به هر حال،سرعت 50 مگابایت در ثانیه در وسط ناکجا آباد بسیار چشمگیر است.

استارلینک از طریق اسپیس ایکس،غول صنعت هوافضا اداره می شود.استارلینک در سال 2015 به عنوان یک شرکت مستقل اعلام وجود کرد.در واقع،حتی چندین سال طول کشید تا این شرکت حتی نام رسمی دریافت کند و مدتی به عنوان پروژه ارتباط از راه دور اسپیس ایکس شناخته می شد. در سال 2017 بود که نام استارلینک با الهام از کتاب جان گرین رسمیت گرفت.

تحقیقات،طراحی و ساخت ماهواره های استارلینک همه از طریق اسپیس ایکس تنظیم شده اند.این منطقی است،با توجه به اینکه هر دو شرکت درگیر امور خارج از جهان هستند.

6 واقعیت درباره اینترنت استارلینک که باید بدانید

از طریق اسپیس ایکس،هزاران ماهواره مورد نیاز برای عملیات استارلینک در مدار مستقر می شوند.ماهواره های مستقر شده توسط اسپیس ایکس در سه نوع جداگانه دسته بندی شده اند:ماهواره های مرتفع،ماهواره های باند Ku و Ka و ماهواره های باند V،که همه آنها مدارهایی دارند که چند صد مایل متفاوت است.

راکت های Falcon 9 که ماهواره ها را حمل می کنند،نیز از محصولات Space X هستند.فالکن 9 یک وسیله پرتاب با قابلیت استفاده مجدد است که می تواند تا 22800 کیلوگرم به فضا حمل کند.این برای حمل و نقل فضایی بسیار مناسب است.

با توجه به اینکه ماهواره های مناسبی اکنون در مدار مستقر شده اند،استارلینک تصمیم گرفته است نسخه بتا را برای آزمایش مردم منتشر کند.حتی این نسخه آزمایشی سرعت بالایی از اینترنت را ارائه می دهد.با این حال،نسخه بتا در سراسر جهان در دسترس نیست.بنابراین،درحال حاضر فقط ساکنین آمریکای شمالی و چند کشور محدود دیگر امکان استفاده از این نسخه را دارند. اگر می خواهید بفهمید مکان شما واجد شرایط بتا است یا خیر،به وب سایت رسمی Starlink بروید و آدرس خانه خود را وارد کنید.

اینترنت رایگان ایلان ماسک،اینترنت جهانی استارلینک و… این ها کلماتی است که درباره اینترنت استارلینک شنیده ایم.اما برخلاف گفته های اولیه این اینترنت نه تنها رایگان نیست،بلکه تقریبا گرانترین اینترنتی است که تابحال وجود داشته است.قیمت گیرنده مخصوص استارلینک که یک دیش است 499 دلار اعلام شده.همچنین اشتراک ماهیانه آن برای کاربران ماهیانه 99 دلار است.میانگین قیمت اینترنت پرسرعت در آمریکا 43 دلار است.هر چند این شرکت سرعت بسیار بالاتری از دیگر شرکت ها ارائه می دهد،اما برای بیان اینکه ارزش خرید دارد یا نه،باید منتظر کامل شدن پروژه باشیم.

استارلینک در ایران

ایلان ماسک اعلام کرده که پس از انتشار نسخه کامل،با دولت های مختلف برای ورود به کشورها مذاکره خواهد کرد.با توجه به انحصاری بودن اینترنت در قانون ایران و صحبت های مسئولان درباره ملی شدن اینترنت،امکان کمی وجود دارد که به طور قانونی اینترنت استارلینک به ایران راه یابد.حتی اگر از طرف ایران با این موضوع موافقت شود،مانع بعدی تحریم های آمریکاست که این موضوع را غیرممکن می کند.

اما اگر آنتن های استارلینک به طور غیرقانونی به کشورهای ممنوعه راه پیدا کنند چه؟استارلینک برای اتصال اولیه نیاز دارد موقعیت شما در نقشه را بداند،بنابراین (اگر بخواهد) می تواند آنتن های موجود در کشورهای ممنوع را غیرفعال کند.

همچنین بخوانید:میمون کامپیوتری ایلان ماسک، در ذهنش ویدیو بازی می‌کند

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *