
اگر اخبار فناوری را دنبال کرده باشید ، احتمالا در مورد حداقل سخت افزار مورد نیاز برای سیستم عامل ویندوز 11 شنیده اید. یکی از این نیازها تراشه TPM 2.0 است. اما TPM چیست و چرا برای اجرای ویندوز 11 به آن نیاز داریم؟
TPM مخفف Trusted Platform Module است و نوعی تراشه است که برای امنیت در مادربرد رایانه شما قرار دارد. در این مقاله می خواهیم به تمام سوالات شما پاسخ دهیم.مثلاً برای چه مواردی استفاده می شود ، و اینکه چگونه بفهمیم سیستم شما از TPM 2.0 پشتیبانی می کند یا خیر.
تراشه TPM چیست؟
Trusted Platform Module یک تراشه کوچک در مادربرد رایانه شما است که عملکردهای مربوط به امنیت را در سطح سخت افزاری ارائه می دهد.در واقع یک پردازنده رمزنگاری امن است که قادر به انجام عملیاتی مانند تولید کلیدهای رمزگذاری و ارائه ترکیبی از احراز هویت مبتنی بر نرم افزار و سخت افزار به روشی مقاوم در برابر دستکاری است.
اگر در حال خرید و اسمبل رایانه شخصی خود هستید ، می توانید مادربردی که از TPM 2.0 پشتیبانی می کند را بخرید.و یا آن را به صورت جداگانه به عنوان یک ماژول الحاقی برای هر مادربوردی که از آن پشتیبانی می کند خریداری کنید. با این حال ، همه مادربردها از تراشه های TPM پشتیبانی نمی کنند یا اتصال مربوطه ندارند.
تراشه های TPM برای چه استفاده می شوند؟
همه چیز در مورد امنیت است. آنها معمولاً برای محافظت و رمزگذاری داده ها استفاده می شوند و می توانند اطلاعات حساس مانند رمزهای عبور ، کلیدهای رمزگذاری و گواهی های امنیتی را با مانع سخت افزاری ذخیره کنند.
اگر تراشه TPM بتواند بدافزار یا ویروسی را در دستگاه شما شناسایی کند ، می تواند خود را قرنطینه کند. تراشه TPM می تواند BIOS رایانه شما را هنگام راه اندازی مجدد اسکن کرده و یک سری آزمایشات شرطی را برای بررسی برنامه های ناخواسته یا دسترسی قبل از اجرای آن انجام دهد. این تراشه ها همچنین می توانند تشخیص دهند که شخصی در درایو رایانه شما دستکاری کرده است (مثلاً اگر دزدیده شده باشد) و از بوت شدن رایانه و قفل شدن سیستم درصورت شناسایی هر چیزی جلوگیری کند. این تراشه ها همچنین می توانند اطلاعات ورود بیومتریک را ذخیره کنند ، مانند اطلاعاتی که برای Windows Hello استفاده می شود.
چرا ممکن است مایکروسافت برای ویندوز 11 به تراشه TPM نیاز داشته باشد؟
مایکروسافت در رویداد 24 ژوئن ویندوز 11 را معرفی کرد ، همچنین موارد سخت افزاری خاصی را ذکر کرده است که در صورت نیاز به اجرای این سیستم عامل ، رایانه ها باید آنها را برآورده کنند. در مستندات خود ، مایکروسافت در ابتدا TPM 1.2 را به عنوان حداقل و TPM 2.0 را به عنوان مقدار پیشنهادی ذکر کرده بود.
اما چند روز بعد مایکروسافت این اطلاعات را از وب سایت خود حذف کرد. همچنین در یک پست به روز شده در وبلاگ عنوان شده است که برنامه PC Health Check را به طور موقت حذف کرده است که به کاربران اجازه می دهد ببینند آیا رایانه آنها با سخت افزارهای جدید سازگار است یا خیر. در حال حاضر ، مایکروسافت TPM 2.0 را به عنوان سخت افزار مورد نیاز ذکر کرده است.
اگر بعد از استفاده از ابزار مایکروسافت با خطای مربوط به ناسازگاری روبهرو شدهاید، در صورت استفاده از پردازندهی اینتل باید در تنظیمات Bios گزینهی PTT و در صورت استفاده از پردازندهی AMD گزینهی PSP fTPM را فعال کنید. در ضمن باید بگوییم که مایکروسافت این ابزار را بهروزرسانی کرده و حالا دربارهی پشتیبانی نکردن از ویندوز ۱۱ جزئیات بیشتری را ارائه میدهد.