اخبار فناوری

موشک 3 تنی چینی به ماه اصابت کرده است

راکتی که برای ماه ها ماهیت آن برای دانشمندان سوال بود،روز جمعه به نیمه پنهان ماه برخورد کرده.

پس از حداقل هفت سال حرکت در فضا،یک موشک 2700 کیلویی (احتمالاً 4 مارس) با سرعت 9288 کیلومتر در ساعت به ماه برخورد کرده است.

پیش‌بینی می‌شد که موشک پرتاب شده در دهانه هرتزسپرونگ در سمت پنهان ماه در ساعت 7:25 صبح به وقت گرینویچ فرود بیاید.انرژی حاصل از برخورد،دهانه‌ ای به وسعت 20 متر روی سطح ماه ایجاد کرده است.اصابت این راکت توده ای از گردو غبار را تا صدها کیلومتر به آسمان فرستاده است.

به گفته دانشمندان، این اولین بار است که زباله های فضایی به طور تصادفی با سطح ماه برخورد می کنند.اما از آنجایی که برخورد در سمت دور ماه رخ داده است،احتمالا ماه ها طول می کشد تا دانشمندان بتوانند دهانه را پیدا کرده و توضیحی برای منشاء این موشک پیدا کنند.

بسیاری از کارشناسان بر این باورند که موشک مورد بحث که بیش از هفت سال است به دور فضا می‌چرخند، مرحله بالایی موشکی است که در یکی از اولین ماموریت های چین به ماه در سال 2014 پرتاب شد.اما مقامات چینی با رد این ادعا بیان داشتند که قسمت بالایی موشک آن ها سال ها پیش در جو زمین سوخته است.پیش از این گفته می شد که این موشک متعلق به اسپیس ایکس است.

موشک 3 تنی چینی به ماه اصابت کرده است

بیل گری،اخترشناس آمریکایی،گفت که مطمئن است که جسم برخوردی به ماه،موشک چین است.گری به لایو ساینس گفت: «من کاملاً مطمئن هستم که این شیء نمی تواند چیز دیگری باشد.

این جسم برای اولین بار در سال 2015 توسط تلسکوپ هایی در آریزونا که نقشه‌برداری آسمانی کاتالینا نامیده می شوند و هدف آن کاوش آسمان برای یافتن سیارک های خطرناک برای زمین است،مشاهده شد.گری اولین کسی بود که معتقد بود این جسم به ماه برخورد خواهد کرد.برخلاف سیارک ها که به دور خورشید می چرخند،این جسم به دور زمین می چرخید،بنابراین گری حدس زد که جسم ساخته انسان است.

پس از شناسایی اشتباه این شی به عنوان موشک فالکون 9 اسپیس ایکس،گری با بررسی دوباره داده‌ها فضاپیمایی دیگر را یافت که مسیر آن با مسیر حرکت زباله اصابت کرده به ماه بسیار نزدیک بود:قسمت بالایی ماهواره چینی چانگ‌ای ۵ تی۱ که در برنامه های ابتدایی چین برای کاوش ماه بود.

مقامات وزارت خارجه چین انکار می کنند که زباله های فضایی متعلق به آنهاست و اصرار دارند که موشک چانگ ای در هنگام ورود مجدد به جو زمین سوخته است.اما کارشناسان آمریکایی بر این باورند که مقامات چینی ممکن است موشک 2014 را با موشک ماموریت 2020 اشتباه گرفته باشند.

در شواهدی که یکم مارس امسال منتشر شد وزارت دفاع آمریکا تایید کرد که موشک 2014 هرگز در جو نسوخته است و این شیء قطعا همان موشک چینی است.

برخورد زباله های فضایی به قسمت دور ماه،برای مدتی از زمین مشاهده نمی شود تا زمانی که ماهواره هایی که به دور ماه می چرخند،مانند مدارگرد شناسایی ماه ناسا و فضاپیمای هندی چاندرایان-2، خود را در مدار مناسبی برای دیدن بیابند.

گری گفت که سردرگمی پیرامون هویت این جسم، نیاز واقعی به این را نشان می‌دهد که کشورها و شرکت‌های فضایی باید موشک های ارسالی به فضا را بهتر ردیابی کنند،نه تنها برای تهدید ساکنان زمین،بلکه برای پاک بودن فضا از زباله های فضایی.

بخوانید:۶ واقعیت درباره اینترنت استارلینک که باید بدانید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *